about you bæredygtig?

Denne artikel er et udpluk af en blog omkring bæreværdigt tøj –se den på Amino ved at klikke her.
Jeg skriver flg. vedrørende about you:

https://www.aboutyou.dk/c/kvinder/toj/genbrug-657868 har en indgang, som hedder ”genbrug”  -det ser herligt mystisk ud; det må jeg se på en anden gang. Der er også en indgang, som hedder ”mere bæredygtigt”. Jeg har i øvrigt set denne formulering tit ”mere bæredygtigt”?? Hvor kommer ”mere” fra? ”mere” i forhold til hvad? Well, jeg må lægge min ordkløver-hobby lidt til side og se på det ”genbrug”. En masse kommer frem, men også en mulighed for at trykke på noget ’bæredygtig’-politik.

SØRME, om ikke der kom en side op omkring dette. ” For os omfatter bæredygtighed forskellige aspekter: Bevidst brug af de mest miljø- og dyrevenlige materialer, ressourcebesparende forarbejdninger og rimelige arbejdsforhold. I øjeblikket modtager produkter på vores platform mærket, “Mere bæredygtigt”, hvis de opfylder mindst et af vores kriterier. Vi erkender, at dette er en kompleks proces, hvor vi lærer nye ting hver dag og på ingen måde er perfekte.”

Flot! Her forsøger man at gøre noget!! Det er faktisk spændende læsning. Jeg er især imponeret over, at de mærker alt deres tøj med op til 3 mærker for ’Økovenligt materiale’, ’Økovenlig produktion’ og ’Venlig & social’. Det er dog deres egne definitioner, og de er ikke konkrete mht hvem, som kontrollerer det. Se f.eks. definitionen for ”Venlig & social”: ”Dette produkt blev produceret eller leveret i overensstemmelse med sociale standarder. Dette kan omfatte produktionen såvel som forskellige stationer langs værdiskabelseskæden.” Dette er måske lidt vag i forhold til de stakkels mindreårige syersker, som jeg taler så meget om.

Jeg savner også en egentlig politik for fremtiden. Men mange pluspoints til aboutyou!!