Er Boozt bæredygtigt?

Er Boozt bæredygtigt? Dette indlæg er et udpluk af en blog omkring bæredygtigt tøjse den på Amino ved at klikke her .
Jeg skriver flg. vedrørende Boozt:

2016:

http://www.boozt.com/dk/da/customer-service#about.

Boozt skriver på ovenstående side, som var lidt svær at finde, og under et underpunkt “CSR” (som er en indforstået forkortelse for Corporate Social Responsibility): “Boozt.com er en del af det globale samfund og anerkender vores forpligtelse til at tage et socialt ansvar. Det gør vi blandt andet ved at samarbejde med frivillige organisationer med det mål at øge bevidstheden om globale spørgsmål.” Der er to andre underpunkter, “velgørenhed” og “vi støtter kampen mod kræften” med flere positive initiativer. Hvis jeg skal lave et point-system, vil det ialt bestemt give et point!

2022:

Ovennævnte punkt “CSR” på siden er væk, men i stedet ser man i bunden et punkt, “ansvar”. Den linker direkte til en side på udenbysk, https://www.booztgroup.com/responsibility-at-boozt, og så skulle den ged være slået. Ok, der findes så en boks med “vores ansvar”. Tryk på den giver et par Q&A, hvor man kan få svar på dette og hint vedrørende bæredygtighed, f.eks. https://www.boozt.com/dk/da/customer-service/new/vores-ansvar/hvad-goer-boozt-i-forhold-til-baeredygtighed og sørme også genbrug, f.eks. her: https://www.boozt.com/dk/da/customer-service/new/vores-ansvar/hvordan-kan-jeg-handle-mere-baeredygtigt.

Boozt skriver på den første side: “Siden 2018 har vi hos Boozt arbejdet med bæredygtighed…”. Tænk, næsten lige efter, at jeg gjorde opmærksom på problemet. Rart at kunne gøre den berømte forskel 🙂

Boozt skriver også imponerende som svar på “Hvordan kan jeg handle mere bæredygtigt?”: “Først og fremmest er det vigtigt at nævne, at det mest bæredygtige produkt du har, er det du allerede ejer. Hvad end materialerne og produktionslandet er, har alle nye produkter en indvirkning på miljøet og mennesket.”. Det er jo en rigtig god pointe, og der kommer mere: “Siden september 2020, tilbyder vores ReBoozt kategori en masse genbrugsprodukter til lave priser og i god stand.” Wow. Dét er stort. Dét må jeg se!

Under kvinders brands (https://www.boozt.com/dk/da/brands-a-z#women) står den sørme her mellem disse to:

RE DO

* Re-Boost

RE:DESIGNED EST 2003

Under mænds ditto (https://www.boozt.com/dk/da/brands-a-z#men) er den blevet lidt væk. Ditto under børns, https://www.boozt.com/dk/da/brands-a-z#kids. Arh, jeg kunne jo bare have klikket på brands på forsiden, https://www.boozt.com/dk/da/brands-a-z#home, så havde jeg straks set, at der ikke var noget. Vildt positivt, flot initiativ. “Brandet” var endda med i listen over brands for kvinder. ”*” betød  Come on.

Mange plus-points til boozt, men den sidste her er vist et lille selvmål.